Okosotthon rendszer AMiT-ENIKA eszközökkel

Okosotthon rendszer AMiT-ENIKA eszközökkel

amit-enika okosotthon rendszer

 

Az AMiT Csehország vezető gyártója az ipari- és épületautomatizálási rendszerek vezérlői és elektronikus egységei terén.

Az ENIKA a vezeték nélküli érzékelők és kapcsoló-egységek jelentős és nagy tapasztalatokkal rendelkező cseh gyártója.

A két családi alapítású cég együttműködése több, mint 20 éves múltra tekint vissza.

2012-ben ezt az együttműködést a gyártási és tervezési technológiára is kiterjesztették és így lehetőség nyílt az ENIKA vezeték nélküli rendszereinek az AMiT vezérlőihez és busz-rendszeréhez történő illesztésére.

Így egy minden igényt kielégítő, komplex rendszer jött létre, ami kitűnően tervezhető és menedzselhető épületautomatizálási rendszereket eredményez.

enika-amit okosotthon

AMiT okosotthon vezérlők

Ipari szintű épületvezérlés az Ön háztartásában is.

Az AMiT vezérlők sokrétűen bővíthetők és programozhatók.

MODBUS, vagy ARION protokollal használhatóak, de a legtöbb épületautomatikában használatos protokollhoz illeszthetőek (DB-Net, M-Bus, MP-Bus, GENIBus, S-Bus, DALI, CANopen, OpenTherm, SNMP, IEC60870-5-104, OPC).

A vezérlők RS232, illetve RS485 soros interface-szel, továbbá bizonyos esetekben Ethernet csatlakozóval és beépített web-serverrel rendelkeznek.

Fűtés-, vagy fan-coil vezérléshez a speciálisan erre a célra tervezett controllereket ajánljuk, de természetesen bármely más vezérlővel is megvalósíthatóak ezen feladatok.

AMiT ki/bemeneti bővítőmodul

Az okosotthon-rendszer ki- és bemeneti kapacitásának bővítésére.

Elérhető analóg, vagy digitális be- és kimenetekkel, hőmérő érzékelő csatlakoztatási lehetőséggel és ezek kombinációival.

A vezérlő egységgel RS485-ös interface-en kommunikál, így attól távol is elhelyezhető. Ezzel kiküszöbölhető a kis-szintű jelek nagy távolságra való vezetésekor előálló zajok, zavaró jelek hatása.

okosotthon amit-enika

DMM-DI24

 

AMiT fali kezelők

 

Az AMiT fali kezelői az ABB Praga kapcsoló-családba (Time, ARBO, vagy Element) illeszkednek, így könnyen kiválasztható a megfelelő megjelenés és szín, amihez az elektromos rendszer többi csatlakozója is illeszthető.

Az ENIKA fali jeladóival esztétikus és kitűnően használható rendszerbe szervezhetők.

A fali kezelők nyomógombos, vagy érintőképernyős kivitelben készülnek.

A kezelők funkciói szabadon programozhatóak.

 

 

enika-amit okosotthon

Az ENIKA Poseidon 868MHz-es vezeték nélküli eszközei szervesen illeszkednek az AMiT buszrendszerű vezérlőihez, így egy teljes értékű okosotthon-rendszer állítható össze.

A vezeték nélküli rendszer nagy előnye, hogy meglévő elektromos hálózat esetén is elérhetővé válnak az okosház-rendszer szolgáltatásai.

Nem szükséges új kábelek kiépítése, a vezeték nélküli jeladókat és vevőket a meglévő kapcsolókhoz és elektromos fogyasztókhoz elhelyezve a rendszer összes funkciója rendelkezésre áll.

A használt frekvencia kizárólag a vezeték nélküli érzékelők számára van dedikálva, így más vezeték nélküli berendezések a biztonságos jelátvitelt nem zavarják.

A vezeték nélküli eszközök nyílt terepen 150 méteres hatótávolsággal rendelkeznek, de szükség esetén minden eszköz jelerősítőként is használható.

A működtetést 230 volt-os hálózat, vagy könnyen cserélhető lithium elem biztosítja, az elem élettartamát a gyártó 10 évre teszi.

ENIKA fali jeladók

A fali jeladók az ABB Praga kapcsoló családjához (Time, ARBO, vagy Element) illeszkednek, 2- vagy 4-csatornás kivitelben érhetők el.

Könnyen szerelhetőek, öntapadós kivitelüknek köszönhetően akár üveg, vagy tükör felületekre is elhelyezhetőek.

Az üveg-felületű érintésérzékeny jeladók szabványos elektromos szerelődobozba építhetők. Energia ellátásukat 230 volt-os hálózat szolgáltatja, 1-2-3-4-6 csatornás kivitelben készülnek.

ENIKA kézi jeladók

 

A kézi jeladók segítségével helyhez kötöttség nélkül működheti otthona, vagy irodája elektromos berendezéseit.

A kézi jeladók különböző formatervekben és 1-2-3-4-16 csatornás kivitelben érhetők el.

 

 

ENIKA beépíthető és kalapsínre szerelhető jeladók

 

Amennyiben az ENIKA saját kapcsolóitól eltérő, saját kapcsolókat szeretne használni, válassza a szerelődobozba, a kapcsoló mögé, vagy elektromos szekrénybe, kalapsínre szerelhető jeladókat.

A hagyományos nyomókapcsolók csatlakoztatásán túl analóg jelek, például hőérzékelők rendszerhez illesztésére is jól használhatóak.

 

Az AMiT-ENIKA okosotthon-rendszer összes elemét tanulmányozhatja az alábbiakban letölthető termék-katalógusban:

AMiT-ENIKA katalógus

 

Az egyes elemek árait megtalálja az alábbi árlistákban:

AMiT árlista 2017-04-11

ENIKA árlista 2017-04-11

Az árlistákban szereplő árak a 27% ÁFA-t nem tartalmazzák!

 

Ha felkeltettük érdeklődését, kérjük, keressen bennünket bizalommal!

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy az okosház-rendszer tervezése, telepítése és programozása kellő szakértelmet kíván!