iNELS okosház rendszer

iNELS okosház rendszer

inels okosház rendszerek

Az ELKO EP cseh villamos berendezés gyártó már több mint 20 éve jelentős szereplője az elektromos szerelvények piacának, kínálatában közel 200 különböző típusú relé található, melyek segítségével egy minden igényt kielégítő, modern elektromos rendszer építhető fel.

Az elektromos berendezések gyártásában szerzett tapasztalat fordította a céget az intelligens épületautomatizálási megoldások irányába létrehozva az iNELS okosház termékcsaládot.

A cég jelenleg 13 országban tart fenn saját képviseletet és 5 kontinens több mint 70 országában érhetőek el termékei viszonteladók és rendszerpartnerek közvetítésével.

iNELS okosház RF Control vezeték nélküli rendszer

inels okosház

Elsősorban meglévő elektromos hálózat esetében ajánljuk.

A vezérlők és kapcsoló egységek egymáshoz taníthatók, így további vezetékek nélkül is megvalósítható a csatlakoztatott eszközök intelligens vezérlése.

A vezeték nélküli eszközök közötti kommunikáció 868MHz frekvenciasávon, a saját fejlesztésű RFIO kommunikációs protokollon keresztül zajlik.

Az RFIO kommunikációs protokoll előnyei:

  • megbízhatóan továbbítja a szükséges adatokat, akár 100 kbit/s sebességgel
  • használata díjmentes, nincs licenszdíja
  • használata semmilyen zavart nem okoz a Wi-Fi/Bluetooth csatornát használó egységek esetén
  • a célirányos kommunikációnak köszönhetően nem terheli a kommunikációs teret felesleges jelekkel
  • alacsony energiaszintű kommunikáció
 • az egységek átjátszóként is funkcionálnak, ha két vezeték nélküli eszköz a hatótávolság bizonytalansága miatt nem kommunikál egymással, akkor a többi egységen keresztül történik az adatátvitel. Ennek köszönhetően a rádiófrekvenciás vezérlési rendszer nagyobb méretű épületekbe is biztonsággal telepíthető

A vezeték nélküli eszközök természetesen a BUS System vezérlőkhöz is illeszthetők, így teljes körű épületautomatizálási megoldások is elérhetővé válnak segítségükkel.

AZ RF Control rendszer okostelefon applikáción, smart TV-n és okosórán keresztül is vezérelhető.

Az iNELS okosház RF Control rendszer alkotó elemei:

Az iNELS okosház RF Control rendszer teljes leírása megtalálható az alábbi katalógusban:

iNELS RF Control katalógus

iNELS okosház BUS System

inels okosház

Az iNELS BUS System épületautomatizálási rendszer egyedi megoldást nyújt Önnek akkor is, ha építkezik, akkor is, ha egy komolyabb átalakítást végez otthonában. Az iNELS okosház rendszer számos hasznos lehetőséget kínál, amely a ház lakóinak életébe soha nem látott kényelmet varázsol. A kényelmi funkciókon túl képes a házban található különböző független rendszerek (világítás, fűtés, biztonsági rendszer, stb.) működésének összehangolására, ami a kényelmen felül jelentős megtakarítást eredményez. A rendszer kezelőfelületei bármikor az aktuálisan felmerült igényekhez igazíthatók, mi több, a rendszer folyamatosan újabb és újabb funkciókkal bővíthető.

Az utóbbi időben nagy népszerűségnek örvendenek az okostelefonokon vagy táblagépeken használható alkalmazások, melyek jól átláthatóvá és egyszerűvé teszik otthona vezérlését. Mindezt akkor is, ha éppen nem is tartózkodik otthon.

Teljes automatizálás

Az iNELS BUS System segítségével az otthonában található szinte valamennyi műszaki berendezést és villamossági rendszert egy rendszerbe foglalhatja és megfelelő szabályzással komoly mértékű energia megtakarítást érhet el. Nem kell foglalkoznia azzal sem, hogy éppen tél van, vagy nyár: egyszerűen beállíthatja a helyiségekben elérni kívánt hőmérsékletet és a rendszer automatikusan elvégzi a feladatot. Ha kell fűt, ha kell, akkor pedig hűt.

Otthona képes kikapcsolni az égve felejtett világítást, vagy szabályozni a fűtést azokban a helyiségekben, ahol nem tartózkodik senki. Télen, ha süt a nap, felhúzza a redőnyöket, hogy a napsugarak átmelegítsék a szobát, vagy épp ellenkezőleg, nyáron leereszti azokat, megelőzve a helyiség túlzott felmelegedését, így meggátolva a nagy fogyasztású klíma berendezés gyakori kapcsolását.

A rendszer vezérléséhez fali nyomógombokat, érintéssel vezérelhető üveglapos kijelzőt, érintőképernyőst vezérlőt, okostelefont, táblagépet, számítógépet, vagy TV képernyőt is használhat. Ezeket kombinálva is használhatja, kiegészítve a hagyományos vezérlést a modern technológiai megoldásokkal.

A LARA Radio és a LARA Intercom segítségével internetes rádió és zenelejátszó érhető el, amely szabványos szerelődobozba szerelhető és harmonikusan illeszkedik bármilyen helyiséghez.

A média szerver megoldásokkal video zónákat hozhatunk létre. Ezek segítségével nézhetőek a TV műsorok, vagy egy központi adattárban elhelyezett fényképek, filmek, illetve hallgathatók zenék. Vezérelhető a ház összes TV készüléke (vagy erősítők) egy megfelelő vezérlővel, mely lehet egy okostelefon, vagy táblagép az “IHC” alkalmazással, esetleg egy giroszkopikus távirányító.

Az iNELS okosház BUS System alkotó elemei:

Az iNELS okosház BUS System rendszer teljes leírása megtalálható az alábbi katalógusban:

iNELS BUS System katalógus

Az iNELS RF Control és BUS System rendszereszközök árai az alábbi árlistában találhatók:

Felhívjuk a figyelmet, hogy a listában feltüntetett árak a 27% ÁFA-t nem tartalmazzák!

iNELS RF Control és BUS System teljes árlista

Megjelenés, dizájn

Az iNELS okosház rendszer igény szerint bármilyen formatervezésű kapcsoló illesztésére alkalmas a különböző bemeneti modulok segítségével.

A különböző fali vezérlők, LCD- vagy érintőképernyős kezelők, termosztátok azonban a Logus90 dizájnban érhetők el.

inels okosház logus90

A Logus90 szerelvény család bármilyen szobába, helyiségbe harmonikusan illeszkedő megjelenést biztosít.

A különböző szerelvények változatos színű fedlapokkal láthatók el, a keretek esetében pedig a hagyományos műanyag kereteken túl üveg, fém, fa, vagy valódi gránit anyag is elérhető, így a Logus90 szerelvények bármely helyiség díszévé válhatnak.

A Logus90 szerelvény család teljes katalógusa, illetve árlistája megtekinthető az alábbiakban:

Felhívjuk a figyelmet, hogy a listában feltüntetett árak a 27% ÁFA-t nem tartalmazzák!

Logus90 katalógus

Logus90 árlista

Ha felkeltettük érdeklődését, kérjük, keressen bennünket bizalommal!

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy az okosház-rendszer tervezése, telepítése és programozása kellő szakértelmet kíván!